Som noget nyt tilbyder vi hos Rygcenter Viborg GLA:D® Ryg til patienter med længerevarende eller tilbagevendende rygsmerter. GLA:D® Ryg er et uddannelses– og træningsforløb for patienter med rygsmerter udviklet og kvalitetssikret af SDU (Syd Dansk Universitet). Klinikkens fysioterapeut Søren Munkholm er instruktør og underviser.

GLA:D® Ryg forløbet består af:

  • Et indledende besøg hvor vi fastlægger dit startniveau for træning of drøfter dine mål.
  • 2 gange undervisning om ryggen, smerter og hvad du selv kan gøre.
  • 16 gange vejledt træning over 8 uger.
  • En afsluttende konsultation med fysioterapeut Søren Munkholm, hvor vi tester hvor meget du har forbedret dig og drøfter din videre plan.
  • Indsamling af oplysninger om hvordan det går dig for at blive klogere på rygsmerter og rygbehandling.

Det praktiske:

  • Til træningen skal du have tøj på, du kan bevæge dig i, men du behøver ikke have specielt idrætstøj eller sko.
  • Du kan have indendørs sko på eller træne i bare tæer.
  • Det foregår på hold af cirka 6 personer i træningssalen her på klinikken.
  • Træningen finder sted mandag og torsdag 16.30-17.30
  • Undervisningen foregår tirsdage fra kl.  15.20-16.20

Træningen:

Træningen foregår på små hold på klinikken to gange om ugen i otte uger. Øvelserne kan udføres med forskellig sværhedsgrad og tilpasses den enkelte deltager. Deltagerne arbejder med at opnå større variation i ryggens bevægelser, så brug af ryggen bliver mindre ensidig, og med at få tillid til at bevæge sig naturligt og frit.
GLA:D® Ryg hjælper dig gennem viden om rygsmerter, træning og øvelser.

Vores opgave:

Vi underviser og vejleder dig ud fra et program, der er udviklet ved Syddansk Universitet, som vi målretter til dit behov. Du får en træningsdagbog med hjem med illustration af øvelserne. Din behandler sørger for at registrere dit forløb i GLA:D® Ryg registret, for på den måde at videreudvikle og fortsat have den nyeste viden på området.

Din opgave:

For at få optimalt udbytte af forløbet anbefaler vi, at du så vidt muligt deltager hver gang. Vi opfordrer dig til gradvist at være mere fysisk aktiv, f.eks. gå flere ture, cykle på arbejde eller hvad vi bliver enige om, kunne være godt for dig. Du skal også være indstillet på, at træning muligvis vil forværre dine smerter en overgang. Det er ufarligt, men naturligvis ubehageligt.

Endeligt er det en del af forløbet, at du besvarer spørgeskemaer i forbindelse med forløbet henholdsvis ved opstart og efter 3, 6 og 12 måneder, så du bidrager til en større viden og forskning om rygbesvær.

Priser:

Gældende pr. 1. april 2020. Der ydes tilskud fra den offentlige sygesikring samt Sygeforsikring “danmark” 2 gange undervisning undtaget. Hvis du er berettiget til kommunal helbredstillæg kan dette også benyttes.

1. konsultation (test og screening) 392,33 kr.

Undervisning (2 gange) 150,00 kr. pr. gang

Holdtræning (16 gange over 8 uger) 197,22 kr. pr. gang

Afsluttende konsultation (plan og screening) 317,42 kr.