GLA:D Ryg

Et behandlingstilbud for dig med længerevarende eller tilbagevendende rygsmerter

Behandlingstilbuddet er et uddannelses- og træningsforløb som følger sundhedsstyrelsens anbefalinger i forhold til rygsmerter


Overblik

Det praktiske: 
  • Til træning skal du have tøj på, du kan bevæge dig i, men du behøver ikke have specielt idrætstøj eller sko på.
  • Du kan have indendørs sko på eller træne i bare tæer.
  • Det foregår på hold af cirka 2-8 personer i træningssalen her på klinikken.
  • Træningen og undervisning finder sted mandag og torsdag 16.30-17.30


Træningen:

Træningen foregår på små hold på klinikken to gange om ugen i otte uger. Øvelserne kan udføres med forskellig sværhedsgrad og tilpasses den enkelte deltager. Deltagerne arbejder med at opnå større variation i ryggens bevægelser, så brug af ryggen bliver mindre ensidig, og med at få tillid til at bevæge sig naturligt og frit. GLA:D® Ryg hjælper dig gennem viden om rygsmerter, træning og øvelser.

Vores opgave: 

Vi underviser og vejleder dig ud fra et program, der er udviklet ved Syddansk Universitet, som vi målretter til dit behov. Du får en træningsdagbog med hjem med illustration af øvelserne. Din behandler sørger for at registrere dit forløb i GLA:D® Ryg registret, for på den måde at videreudvikle og fortsat have den nyeste viden på området. Din behandler er der for at støtte dig gennem hele forløbet. 

Din opgave: 

For at få optimalt udbytte af forløbet anbefaler vi, at du så vidt muligt deltager hver gang. Vi opfordrer dig til gradvist at være mere fysisk aktiv, f.eks. gå flere ture, cykle på arbejde eller hvad vi bliver enige om, kunne være godt for dig. Du skal også være indstillet på, at træning muligvis vil forværre dine smerter en kort overgang. Det er ufarligt, men naturligvis ubehageligt.

Endeligt er det en del af forløbet, at du besvarer spørgeskemaer i forbindelse med forløbet henholdsvis ved opstart og efter 3, 6 og 12 måneder, så du bidrager til en større viden og forskning om rygbesvær.


Priser: 

Gældende pr. 1. oktober 2021. Der ydes tilskud fra den offentlige sygesikring samt Sygeforsikring “Danmark” – med undtagelse af 2 gange undervisning. Hvis du er berettiget til kommunal helbredstillæg kan dette også benyttes.

1. konsultation (test og screening) 400,96 kr.

Undervisning (2 gange) 150,00 kr. pr. gang

Holdtræning (16 gange over 8 uger) 201,54 kr. pr. gang

Afsluttende konsultation (plan og screening) 324,,8 kr.


GLA:D Ryg består af

et indledende besøg

Her drøfter vi dine mål for forløbet, screener dit nuværende niveau og fastsætter hvilke øvelser du skal starte med 

undervisning

Efter det indledende besøg er der 2 gange med undervisning. Undervisningen har til hensigt at give dig viden om ryggen, smerter, hvad du selv kan gøre og hvordan det påvirker resten af dit forløb

Træning

Efter undervisningen begynder træningen. Det er her vi i samarbejde skal arbejde med hvordan vi kan give dig bedre betingelser for en bedre dagligdag med færre smerter og gener.

Afsluttende test og plan

Efter 8 uger med træning skal vi se hvilke fysiologiske forskelle der er, samtidig med at vi lægger en plan for hvordan du fortsat kan arbejde for en bedre krop og rygproblemer

Dit GLA:D ryg forløb

Hør hvad andre deltagere fra tidligere GLA:D Ryg forløb siger om det:

Jeg har fået mere forståelse for mine smerter, og arbejdet med hvad der udløser dem og hvordan jeg kan håndtere dem bedre. Det har betydet at jeg har fået færre bekymringer og tør mere.

Tidligere GLA:D-Ryg deltager

“Mine bekymring er blevet mindre, og det synes jeg også, at jeg kan mærke i hverdagen. Fordi når jeg så alligevel har ondt i ryggen, så går færre af mine tanker på at tænke på det, end det gjorde før, fordi jeg ved det bare er noget midlertidigt og at det nok skal gå væk igen.”

Tidligere GLA:D-Ryg deltager

”Jeg har fået en anden indstilling til det der at have ondt i ryggen. Jeg har jo nok aldrig haft nogle sygedage på grund af det…. men der er mange sygedage som kunne blive væk, hvis man kunne få folk til at følge sig mere raske. Få dem til at kunne holde ud til mere, eller få smerterne væk”

Tidligere GLA:D-Ryg deltager

Ritzau:
GLA:D Ryg hjælper danskere med rygsmerter

Læs meget mere omkring de effekter man har fundet i sammenhæng med GLA:D ryg forløbet i Ritzaus artikel fra marts måned 2020 lige her.